Category & Channel Manager

Binnen ons Category Management team zijn wij op zoek naar een Category & Channel manager SN (Specialised Nutrition), waarbij je je vooral bezighoudt met de babyvoeding categorie en vanuit Danone Nutricia met de merken Nutrilon en Olvarit.
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van de categoriegroei in samenwerking met onze klanten binnen met name het drogisterijkanaal waaronder klanten als Etos, Kruidvat en daarnaast ook voor enkele Superunie-leden. Dit betekent ondersteuning bij het ontwikkelen en verantwoordelijk voor het uitvoeren van categorievisies, categorieplannen en het optimaliseren van schapindeling en merchandising.
De komende jaren staat er een hoop te gebeuren op het gebied van babyvoeding. Ben jij degene die het leuk vindt om projecten op te pakken en deze proactief met je collega’s binnen zowel de SN-unit als breder in de organisatie en je externe klanten te delen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Verantwoordelijkheden

 • Begrijpen van de verschillende factoren die de categorieprestaties bij onze retailers beïnvloeden. Deze categorie-, consument- en shopper inzichten definiëren en ondersteuning bieden bij het opbouwen van de categorievisie voor SN. Verschillende data-inzichten koppelen aan klantstrategieën en ondersteuning bieden bij het afstemmen van SN-plannen hierop.
 • Het actief samenwerken met de strategische klanten van SN door hen te voorzien van bruikbare categorie-, shopper- en consumentgerichte inzichten. Het afwegen van externe en interne doelstellingen en het ondersteunen van cross-functional commercial teams richting commercial excellence.
 • De verantwoordelijkheid pakken op korte- en lange termijn doelstellingen voor de verschillende Categorie- en Merchandisingprojecten bij je klanten.
 • Actief deelnemen aan interne cross-functional teams, waardoor zichtbaarheid ontstaat op alle verschillende data/categorie-inzichten.

Key deliverables

 • Implementeren van categorieontwikkeling voor SN en zorgen voor de uitvoering van de categorie-roadmap.
 • Het uitvoeren van een categorieplan voor optimale groeidoelstellingen, in lijn met de Categorie- en Merchandisingplannen.
 • Binnen jouw scope afstemming en coördinatie tussen merk-, klant- en categorieplannen voor SN.
 • Datagedreven inzichten gebruiken om zowel categorie- als schapvisies en -plannen te optimaliseren en bij te sturen.

Vereisten

 • Bachelor/Master diploma (bij voorkeur in Bedrijfskunde of Marketing).
 • Nederlandstalig, vloeiend in Engels.
 • Sterke analytische en conceptuele vaardigheden.
 • Aantoonbare ervaring met Nielsen, SIS, 7Even, Spacemen of andere tools.
 • Sterke verbinder die in staat is om stakeholders te overtuigen in een dynamische omgeving.
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in Categoriemanagement binnen de Nederlandse FMCG-retail.
 • Ervaring met het managen van externe categorieprojecten.

Over ons

Werken bij Danone is een unieke ervaring. Het is snel en complex en soms kan het een beetje uitdagend zijn. Maar het zit boordevol mogelijkheden om te leren en te groeien door samen te werken met enkele van de bekendste merken ter wereld, zoals Evian, Alpro, Nutricia, Activia en Nutrilon. Breng je unieke perspectief, ambities en ondernemersideeën ter tafel; de impact die je kunt maken zal je misschien wel verrassen. Eén planeet. Eén gezondheid – DOOR U.

We zijn er trots om een B-Corp-gecertificeerd bedrijf te zijn. Dat betekent dat we bij alles wat we doen voldoen aan de hoogste geverifieerde normen op het gebied van sociale en ecologische prestaties, transparantie en verantwoordelijkheid.

We streven ernaar een divers en inclusief team op te bouwen. Als werkgever die gelijke kansen biedt, baseren wij onze wervingsbeslissingen op verdienste, functievereisten en zakelijke behoeften.

Wij bieden

Het is een spannende tijd om bij Danone aan de slag te gaan. En het beste deel? Je wordt ondersteund om een ​​impactvolle carrière uit te bouwen waar je trots op kunt zijn. Samen bouwen we aan een gezondere wereld.

Alle Danoners ontvangen een compleet pakket aan arbeidsvoorwaarden. Dit omvat een marktconform salaris en jaarlijkse bonus, een premievrij pensioen en geweldige kortingen op zorgverzekeringen en Danone-producten. We begrijpen het belang van flexibiliteit en bieden 30 vakantiedagen (met de mogelijkheid om meer te kopen) en een hybride werkomgeving, waar je vanuit huis of vanuit een van onze People Hubs in Hoofddorp, Utrecht, Rijswijk kunt werken.

Contact

Interesse in deze rol? Laat dan je gegevens hier op de website achter of bel met Ingeborg: 06-36 38 36 16. Je kunt ook een mail sturen; Ingeborg@vdwworks.nl

Wij helpen jou om je doelen te bereiken. Met gezamenlijk meer dan 30 jaar ervaring, weten we wat werkt.

Haal het beste uit jezelf en je team

Training & Coaching

De perfecte match voor uw team

Executive Search

Een tijdelijke kracht in sales

Interim Search
Bekijk onze andere diensten